AUKIOLOAJAT MA-PE 10-18 LA 10-14...JA AINA KUN OVI ON AUKI!KUNINKAANKATU 26, 26100 RAUMA (kartta)050-3666 674 (puoti) / 050 348 1372riikka@ruokapuotilumo.fi

Valitse terveellinen treenipullo

Lifefactoryn lasista valmistetut juomapullot ovat varteenotettava vaihtoehto muovipulloille, joista saattaa liueta elimistöön hormonitoimintaa häiritseviä yhdisteitä.

Aina välillä törmää väitteeseen, että maailma on naisistumassa. Tarkemman perehtymisen pohjalta tämä ei taida itse asiassa olla ollenkaan väärä väittämä. Vesijohtoveden mukana elimistöön kulkeutuvat ehkäisypillerijäämät, erilaiset muovivalmisteissa käytetyt muovinpehmentimet, mahdollisesti kassakuiteissa ja säilyketölkeissä käytetyt kemikaalit sekä esimerkiksi kosmetiikan ksenoestrogeenit ovat niin sanottuja hormonihäiritsijöitä, jotka käyttäytyvät elimistössä estrogeenihormonin kaltaisesti.

Naisilla nämä ksenoestrogeenit kuten esimerkiksi ftalaatit, bisfenoli A (BPA), bisfenoli S (BPS) ja parabeenit saattavat aiheuttaa estrogeenidominanssia eli estrogeenin liian suuria pitoisuuksia elimistössä suhteessa progesteroniin eli keltarauhashormoniin. Miehillä taasen estrogeenin liiallista pitoisuutta suhteessa mieshormoni testosteroniin. Maailman naisistumista on havaittu esimerkiksi kalojen keskuudessa.

https://blog.epa.gov/blog/2014/06/synthetic-female-hormones-in-sewage-are-toxic-to-male-fish-over-generations/

http://yle.fi/uutiset/3-8445047

Lisäksi naisilla viitteitä löytyy rinta- ja kohtusyöpäriskin sekä PMS-oireiden esiintyvyyden kasvamisesta ja miehillä eturauhassyöpäriskin lisääntymisestä, erektiohäiriöistä sekä siittiöiden ja testosteronin määrän alenemisesta.

https://en.wikipedia.org/wiki/Xenoestrogen

Liiallisen estrogeenin määrä elimistössä on linkitetty sekä naisilla että miehillä muun muassa painonnousuun, seksuaaliseen haluttomuuteen, lihasmassan pienenemiseen, masennukseen, väsymykseen, heikentyneeseen hedelmällisyyteen, allergiihin, päänsärkyyn, migreeniin ja iho-ongelmiin.

Muovimateriaalien laadun vaikutuksesta elimistöön ja terveyteen on saatavilla tietoa pullon tai rasian pohjassa olevasta logosta. Nämä eivät taida meille kaikille olla tuttuja logoja, tutustumisen arvoisia kylläkin:

http://fi.newsner.com/vinkki-nain-tiedat-voiko-vesipullosi-muovi-olla-vaarallista-terveydelle

Riittävä nesteytys ja päivittäinen veden nauttiminen saa meidät kantamaan mukanamme usein juomapulloa. Se on hyvä tapa huolehtia yhdestä hyvinvointiimme vaikuttavasta sektorista. Pullomateriaaliin kannattaa tosin kiinnittää erityistä huomiota.

Klean Kanteen teräksiset juomapullot ovat lasipullojen ohella oiva ja terveellinen vaihtoehto. Pulloissa käytetyt maalit ovat luonnollisesti toksiinivapaita.

kk