AUKIOLOAJAT MA-PE 10-18 LA 10-14...JA AINA KUN OVI ON AUKI!KUNINKAANKATU 26, 26100 RAUMA (kartta)050-3666 674 (puoti) / 050 348 1372riikka@ruokapuotilumo.fi

Uusi Safkakoulu starttaa 23.3.2017

Ruokavalion ravinteikkuuteen on mahdollista vaikuttaa omilla valinnoillaan valtavasti. Runsaasti aitoja värejä lautaselle on yksi loistava ohjenuora kohti parempaa oloa.

Vajaan parin vuoden kehittely ja ajatusten pallottelu konkretisoituu kuluvan kuun 24. päivä, kun Safkakoulu järjestetään ensi kertaa. Ihan tyhjästä Safkakoulun idea ei ole syntynyt, vuosien varrella muutaman kerran toteutettu 10 askelta parempaan terveyteen -kurssi on sisältänyt paljon samoja elementtejä. Jatkuva halu oppia uutta, tiedon ja kokemuksen karttuminen sekä omien ajatusmallien haastaminen ovat kuitenkin muokanneet koulua aikaisempaa kokonaisvaltaisempaan suuntaan.

No mikä sitten on koko homman idea ja punainen lanka? Kaiken voisi kiteyttää kahteen asiaan, yksilöllisyyteen ja laatuun. Jos näihin panostaa, saattaa panostukselleen saada valtavan tuoton. Toisaalta panosten pihtaaminen ja sijoittaminen johonkin epäoleelliseen, kuten hienompiin vaatteisiin, uuteen puhelimeen tai kiiltävämpään autoon, eivät tuota tulosta oikean ja aidon hyvinvoinnin saralla. Hetkellistä tyydytystä kylläkin. Enkä nyt tarkoita, että vaatteita ei saisi hankkia, ennen kuin ne ovat puhki kuluneet tai auto ruostunut pystyy. Pointtina on se, mihin eniten panostustaan suuntaa.

Itseensä investoiminen on meille toisaalta hyvin vierasta, mutta samalla juuri nyt päivän polttava trendi. Biohakkerointi ja itsensä mittaaminen ovat asian ytimessä, mutta sen ei tarvitse olla tietenkään itse tarkoitus. Oleellista on tehdä valintoja. Parempia valintoja. Ja vielä oleellisempaa on kuunnella vastetta, jota nämä valinnat juuri sinulle antavat.

Joskus on hyvä myös miettiä, mitä on syvemmällä valintojemme takana. Ohjaako tätä, ei niin järkevää, tapaani jokin tunne tai ajatusmalli, johon olen tottunut ja jonka olen itse luonut? Voisinko haastaa tuon tavan ajatella ja ehkä lähestyä asiaa täysin uudelta tulokulmalta?

Totuuksien latelemisen ja puuduttavan luennoinnin sijaan Safkakoulu haluaa olla ennenkaikkea interaktiivinen. Kyseenalaistaminen, ajatusmallien haastaminen, mukavuusalueen ulkopuolella poikkeaminen, avoin kollektiivinen keskustelu ja pohdinta sekä ennen kaikkea avoin mieli uutta kohtaan saattavat tuottaa ennenkokemttoman hedelmällisen sadon.

Kolmen peräkkäisen torstain (23.3., 30.3. ja 6.4.) aikana käsittelyn alla ovat erittäin käytännönläheisesti mm. seuraavat aihealueet:

 • Oletko sitä mitä syöt vai sitä mitä suolistopöpösi ravinnostasi valmistavat?
 • Mihin kaikkeen syöty ravinto meissä vaikuttaa?
 • Ruuansulatuselimistön toiminta: mitä oikeasti tapahtuu, kun ruoka häipyy näköpiiristä?
 • Proteiinit, hiilihydraatit ja rasva: mitä ne ovat, mistä niitä saadaan ja mikä on riittävästi?
 • Vitamiinit, kivennäis- ja hivenaineet: mikä on näiden funktio ja saadaanko niitä riittävästi ruuasta?
 • Maito ja leipä: voiko ilman näitä ravitsemuksen peruspilareita elää?
 • Rasva on vaarallista vai oliko se sittenkin sokeri?
 • Yksilöllisyys ja laatu
 • Ruoka ja ravinnetiheys: mitkä ovat maailman terveellisimpiä ja ravinteikkaampia ruokia?
 • Elintarviketeollisuuden intressit: onko kaikki ruoka terveellistä?
 • Luomu ja tavanomainen tuotanto: aidosti merkityksellistä vai turhaa hysteriaa?
 • Miten siirrän arkeeni helppoja ja tuottavuudeltaan potentiaalisimpia tapoja hyvinvointini maksimoimiseksi?

Safkakoulun pitopaikka on toistaiseksi avoin (selviää pika puolin ja ilmoitetaan osallistujille) ja jokaisella kokoontumiskerralla tarjolla on jotakin käytäntöön helposti siirrettävää tarjottavaa tai mukaan vietävää. Jatkossa Safkakoulu tulee myös yrityksille ja yhteisöille tarjottavaksi hyvinvointipalveluksi, kunhan tämä pilotti saadaan toteutettua ja aikataulu sen mahdollistaa.

Jos innostuit hyvinvointisi parantamisesta helppojen ravintemuksellisten keinojen avulla, ilmoittaudu messiin! Hinta koululle on 125 € ja lisätietoja saat täältä:

tero@ruokapuotilumo.fi

Puh: 050-4544 500