AUKIOLOAJAT MA-PE 10-18 LA 10-14...JA AINA KUN OVI ON AUKI!KUNINKAANKATU 26, 26100 RAUMA (kartta)050-3666 674 (puoti) / 050 348 1372riikka@ruokapuotilumo.fi

Miesten Piiri I 2020 Rauma

Vuoden 2020 ensimmäisen Miesten piirin aiheena on yksi nyky-yhteiskuntamme suurista tabuista; KUOLEMA. Usein ajatellaan, että kuoleman vastakohta on elämä, mutta onko se sittenkin syntymä? Elämä on aina ja virtaa jatkuvana syntymän ja kuoleman käydessä keskenään ikuista vuoropuhelua.


Entä voiko yhden elämän aikana kuolla useasti? Trauman kohtaamisen jälkeen saatat huomata syntyneesi uudeksi; jotakin vanhaa itsestä kuoli ja jatkat elämää syvästi uudistuneena. Entä voitko ilman traumaa kuolla myös tietoisesti, vain jatkaakseen elämää laajemman horisontin takaa? Tietoisen kuoleman käsitteeseen voi törmätä esimerkiksi valaistumiskokemuksiin perehtyessä.

Kuoleman luonne keskuudessamme on muuttunut aikojen saatossa merkittävästi. Erilaiset riitit, surulaulut, ruumiin pesu ja pukeminen sekä esilläpito ovat enemmänkin historiaa, nykyään kuolema piilotetaan näkymättömiin mahdollisimman nopeasti. Pitäisikö kuolemasta puhua enemmän, osana arkisia asioita, pitäisikö kuolemasta puhua avoimesti lapsillekin?

Kuolemaan liittyy luonnollisesti lukuisia uskomuksia ja arvoituksellisuutta. Ihmekös tuo, onhan se eläville yksi elämän suurimmista mysteereistä. Se, näetkö kuoleman valtavan pelottavana tai luonnollisena asiana, voi vaikuttaa jopa koko elämäsi kokemiseen hyvin merkittävästi.

Miesten piiri kokoontuu tällä kertaa luonnon helmassa, upeassa Ryssänkallion maastossa. Kokoontuminen on klo 17 paikan päällä tai 15 min ennen Monnan hiekkakuopan vastapäätä olevan luontopolku -kyltin äärellä.

Ota mukaasi:

-vettä tai muuta alkoholitonta juomaa (tilattu lämmintä keliä)
-3 sopivan kokoista nuotiopuuta
-halutessasi makkaraa tmv. helposti grillattavaa / muuta evästä

Lämpimästi tervetuloa uudet ja entuudestaan tutut, vanhat ja nuoret, vahvat ja heikot, polullaan alussa ja pitkällä olevat ja ihan kaikki muutkin miehet, pojat & ukot ♥