AUKIOLOAJAT MA-PE 10-18 LA 10-15 SU 11-15 ...JA AINA KUN OVI ON AUKI!KUNINKAANKATU 26, 26100 RAUMA (kartta)050-3666 674 (puoti) / 050-4544 500 tero@ruokapuotilumo.fi

Aivot teräväksi

Ravinnon rasvoilla ja tietoisella stressinhallinnalla on oleellinen merkitys aivojemme hyvinvointiin.

Valtaisan informaatiotulvan, moninaisten aikataulujen ja alati vaanivan stressin puristuksessa aivomme ovat usein kovalla koetuksella. Kiireessä ja stressaantuneena tulee syötyä huonosti, nukuttua kehnosti ja elimistö käy kovilla ylikierroksilla. Kahvia ja energiajuomia poistamaan väsymystä, alkoholia rentoutukseen ja nukahtamislääkettä univaikeuksiin? Keinot hallita stressiä ovatkin oikeasti vain tehottomia tapoja vaikuttaa oireisiin.

Aivojemme hyvinvoinnin kannalta tietoinen stressinhallinta ja ärsykkeiden suodatus ovat keskeisessä asemassa. Aivotoimintaa ja kognitiivista kapasiteettia on mahdollista kehittää pienillä nikseillä. Ruokavaliossa on reilusti mahdollisuuksia aivotoiminnan terävöittämiseen, toisaalta karikoihin on helppo jäädä kiinni, jos ravitsemukseen ei kiinnitä ollenkaan huomiota. Ehdottomasti tärkeintä aivoille on kuitenkin laadukas uni ja palautuminen.

KURSSISISÄLTÖ:

  • Aivot, elimistön huikea keskusyksikkö
  • Aivoakselit ja kommunikointi
  • Uni ja unihormoni melatoniini
  • Mistä aivot eivät pidä: sokeri, alkoholi ja stressi
  • Stressinhallinnan ABC
  • Meditointi ja terveyshyödyt
  • Ravitse aivojasi: ruokavalion kulmakivet

Lisätietoja:

tero@ruokapuotilumo.fi

Puh: 050-4544 500